Olvassa el szakcikkünket és Ismerje meg a Weishaupt kondenzációs gázkazán rendszerét. Tudja meg, milyen fűtőanyagokat használhat és milyen kiegészítő elemekkel teheti még személyre szabottabbá fűtésrendszerét.

 

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (15…60kW) Kondenzációs gázkazánKondenzációs gázkazánok esetében a felvett tüzelőanyag mennyisége és leadott teljesítmény aránya nagyságrendekkel kedvezőbb, mint a hagyományos rendszerek vonatkozásában. Mindez kialakításának és működési elvének köszönhető, alkalmazásával elérhető a 100-105 %-os hatásfok.

Létezik földön álló és falra szerelhető kivitelben. Utóbbi előnye, hogy nem csökkenti a helyiség alapterületét.
Nagyfokú energiahasznosítás, minimális károsanyag kibocsátás
Az alkalmazott jó minőségű (alumínium-szilícium ötvözet) hőcserélő biztosítja a termelt hő minél jobb arányú átadását. A nagyfokú energiahasznosítás eredménye többek között a minimális CO2 (üvegházhatású gáz) kibocsátás. Az SCOT rendszer biztosítja, hogy az égés mindig optimális legyen. Így óvjuk kazánunkat (minimalizált koromképződés) és környezetünket is (csökkentett a károsanyag kibocsátás).

A fűtési rendszer fontos eleme a fordulatszám szabályozott ventillátor, amely a csökkentett energiafelhasználás mellett, halk üzemelést tesz lehetővé.

A rendszer részeként működő energiatakarékos szivattyúk kismértékű áramfogyasztása is hozzájárul a környezettudatos gépészet kialakításához.

Felhasználható gázfajták

A precíz tervezés és kivitelezés eredményeként könyvelhetjük el, hogy a szisztéma megbízható üzemelése különböző gázminőséggel is lehetséges.

 • Földgáz
 • PB-Gáz
 • Megfelelő minőségű biogázok

Választható teljesítmények széles spektruma

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (15…60kW) Kondenzációs gázkazánAttól függően, hogy milyen épület fűtését szeretnénk ellátni, választhatunk a kazánok teljesítményei közül.
Családi házak szükségleteinek kielégítésére:

 • 4-15kW-os rendszer
 • 240 kW (6x40kW)-os hőközpont

Nagyobb épületek fűtésére:

 • Padlón álló WTC-GB gáz kondenzációs kazán
  • 1200 kW (4x300kW) összteljesítmény

Kezelés és vezérlés

Választható teljesítmények széles spektruma

Egyszerű, felhasználóbarát módon kezelhetjük, programozhatjuk, vezérelhetjük kazánunkat. A Weishaupt Thermo Condens rendszerek esetében ezt a mobil kezelőegység segítségével tehetjük meg, amelyet elhelyezhetünk a készülékben vagy épületen belül bárhol. Vezérlés terén lehetőség nyílik kihasználni az internet adta előnyöket is a WCM-COM kommunikációs modul felhasználásával. Így távvezérléssel is irányíthatjuk otthonunk fűtését.

Rendszert kiegészítő elemek
A Weishaupt rendszerbe illeszthető termékei támogatják a még jobb, hatékonyabb, sajátos igényekre szabott fűtés megtervezését, kivitelezését, mint például:

 • Füstgázelvezető rendszerek
 • Vízmelegítő egységek
 • Szabályozástechnikai megoldások
 • Fűtésrásegítő szolár kollektorok
 • Beépített melegvíz-tároló

A Weishaupt rendszerei esetében teljességgel érezhető a magas minőség, szaktudás és precizitás találkozása. Melynek előnyeit Ön is élvezheti otthonában, üzemében.

Forrás: Weishaupt

Kapcsolódó cikk:

Ó, TE MIT VÁLASZTANÁL? SZIGETELÉS VAGY KAZÁNCSERE?