Mitől mondhatjuk egy irodaház fűtésére, hogy modern? Miért elengedhetetlen, hogy egy irodaház fűtése kövesse a trendeket? Ha Ön irodaházat üzemeltet vagy bérel, akkor írásunkat mindenképpen érdemes elolvasnia! Nagy kiterjedésű, több emeletes irodák egyedi fűtése a korábbi években nehézkes és pénzigényes volt. Egyre több mozgalom, előírás indult az irodaházak zöldebbé tételére. Mindegyikben közös az energiafelhasználás mérséklése, legyen az elektromos vagy fosszilis energiahordozókból előállítva. A következőkben hét pontban gyűjtöttük össze a Modern Irodaház fűtésének legfontosabb ismérveit.

Modern irodaház fűtésének hét ismertetője

1. Biztonságos üzemelés

Sajnos még manapság is hallunk híreket a szén-monoxidmérgezésekről. Ez, a modern (kondenzációs) kazán fűtési rendszereknél elképzelhetetlen. Több írásunkban is említettük a kondenzációs rendszerek fő jellemzőit:
● Zárt: nem a „lakótérből” veszi el az égéshez szükséges levegőt, hanem az épületen kívülről.
● SCOT rendszer: az égés optimális tartományban tartásáért felel.

Kapcsolódó cikk: Miért éri meg drága kazánt venni?

2. Megbízható működés, amely a munkavégzést támogatja

Amikor az irodában dolgozóknak nem kell mindig azzal törődniük, hogy:
„Már megint elromlott a fűtés!”
„Már megint furcsa hangja van!”
„Valamilyen színes folyadék szivárog a fűtésből!”
akkor tudnak teljes erőbedobással az elvégzendő feladatra koncentrálni. Mindemellett a megbízható fűtési rendszer kevesebb karbantartási költséggel jár.

Kapcsolódó cikk: Mikor mondjuk egy fűtési rendszerre, hogy megbízható?

3. Egyedi hő-termelő egységek, egyedi kazán

Sokunk előtt ismeretes a Távhő szolgáltatás, amelyről általános vélemény, hogy fűt akkor, amikor nem akarjuk és nem fűt, amikor szeretnénk. Szinte tőlünk függetlenül üzemel, a keletkező költségekre sincs túl nagy hatásunk. Ezzel szemben, ha irodaházunk egyedi hő-termelő egységgel rendelkezik, akkor a saját irányításunk alatt tarthatjuk annak fogyasztását, előre tervezhetjük a költségeket, szükség esetén a nadrágszíjat is meghúzhatjuk.

4. Precíz, monitorozható fogyasztás

Csak akkor történhet költségoptimalizálás, ha tudjuk pontosan, mekkora is az a költség, amelyet csökkenteni szeretnénk. Ebben az esetben nyomon követhetjük a korábbi és új fűtési rendszer fogyasztása közötti különbségeket. Irodaházak esetében, akik nagy mennyiségű fűtőanyagot használnak fel, kiemelten fontos a fogyasztás monitorozása, például a költségvetés tervezés során.

5. Az alternatív energiaforrásokat is kihasználja

A komplex megoldásban gondolkodó cégek, mint amilyen a Weishaupt is, nemcsak egyféle terméket terveznek és gyártanak, hanem annak kiegészítő elemeit is. Hozzájárulnak a hatékony üzemeléshez és a globális felmelegedés elleni harc sikerességéhez. A Weishauptnak ilyen fejlesztései a solar és geotermikus rendszerek, amelyek a nap keltette hőt és a Föld hőjét használják ki. Könnyedén beilleszthetjük már meglévő fűtési rendszerünkbe. Így nem csak több azonos márkajelzéssel ellátott terméket építhetünk be, hanem olyan termékeket, amelyek „ismerik egymást” és rendszerben gondolkodva, tudnak a leghatékonyabban működni.

Kapcsolódó cikk: Mit nyerünk, ha csökkentjük a fosszilis energiafogyasztást?

6. Minimalizált szén-dioxid kibocsátás

Korábban a nagyfelhasználók, nem foglalkoztak a környezet védelmével. Mára ez megváltozott. Az ingatlanfejlesztők optimalizált költségszinten, környezetbarát módon akarnak építeni és üzemeltetni. Az épületgépészeti vállalatok és gyártók fő csapásiránya pedig a környezettudatos technika megalkotása. Kiváló példa erre a kondenzációs kazán, amely a termelt hő hatalmas részét kinyeri. Még az elvezetni kívánt égéstermékből sem engedi veszni hagyni az értékes hőt (ezért nevezik kondenzációs kazánnak és ezért van szükség a saját égéstermék elvezető rendszerre.) Azt sem szabad elfeledni, hogy egy vállalkozás annál megnyerőbb az ügyfelek, leendő ügyfelek szemében, minél jobban kiáll a környezetbarát technológiák mellett, és tesz is érte!

Kapcsolódó cikk: Tudja meg, hogyan legyen fűtése személyre szabott, időtálló, környezet és pénztárcabarát!

7. 0-24 órás segítségkérés, szervizszolgáltatás

A tény, hogy egy termék jó minőségű, önmagában még nem garancia a hibamentes üzemelésre. A prémium termék kategóriája a termékhez kapcsolt magas minőségű szolgáltatásokat is tartalmazza, mint amilyen a nap 24 órájában, hétvégén is hívható szerviz szolgálat. Felmerülő hiba esetén, gyorsan és precízen intézkednek.
+ Megfelelő garancia idő intervallum
A gyártók sokféle módon mutathatják ki bizalmukat saját termékeik iránt. Erre az egyik látványos módszer a szembetűnően hosszú garancia idő. A Weishaupt termékeinél ez 10 év, amely a piacon igen kiemelkedőnek számít.

Kapcsolódó tartalmak:
MIT NYERÜNK, HA CSÖKKENTJÜK A FOSSZILIS ENERGIAFOGYASZTÁST?
FŰTÉSTECHNIKA SPECIÁLIS IGÉNYEKRE
HA NEM IS ÉRZI, AZÉRT ÉRTENI KELL! SZÉNMONOXID MÉRGEZÉS.