A német Formatervezési Tanács „German Design Award” díja az egyik legelismertebb dizájn-díj. A German Design Award 2018 díjra – Termék- és kommunikáció-dizájn kategóriában – 56 országból beadott több mint 5.000 pályázat minden idők legnagyobb részvételi száma, új rekord.
A Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B kondenzációs készülék az Excellent Product Design/Energy kategória győztese lett. A zsűri indoklása:
a Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B kondenzációs készülék újrafogalmazásakor a formatervezés konzekvensen arra irányult, hogy egy egyedülálló és minimalista megjelenés jöjjön létre. Ez a dizájn kiemelkedő minőségű és modern technikát jelenít meg és aláhúzza a Weishaupt termékfilozófiáját. Az alumínium ajtó mögött minden kezelési funkció felhasználóbarát módon került elhelyezésre. A kondenzációs kazán rendszerállapotát színes világítósáv jeleníti meg. German Design Award 2018 zsűri

Ez a magas kitüntetés egyike a sok nemzeti és nemzetközi díjnak, amelyet a felsősvábországi, fűtéstechnikai berendezéseket gyártó Weishaupt, az 1960-as évek óta elnyert, kiemelkedő minőségű termékdizájn-ja elismeréseként.

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B kondenzációs gázkazán, kis helyigény, nagy megbízhatóság

Mindenhol, ahol kevés hely van a fűtési rendszer elhelyezésére, a beépített melegvíztárolós kondenzációs kazán kiváló megoldás.

Álló Kompakt készülék WAS Power tárolóval

Fali kondenzációs kombi gázkazán (C)

Lakásfűtéshez a kombikészülék szinte mindig az ideális kivitel, hiszen kicsi a helyigénye. Átfolyásos módon történik a melegvízkészítés, egy beépített kiváló hatásfokú rozsdamentes lemezes hőcserélővel. Ez percenként akár 14 liter melegvíz csapolási teljesítményt is lehetővé tesz.

Álló kompakt kondenzációs gázkazán (K)

A kompakt készülékek egy házban tartalmaznak egy kondenzációs kazánt és egy melegvíztárolót. A tárolók belső felületét kiváló minőségű zománc védi a korrózió ellen. Egy magnézium- vagy egy inertanód teszi teljessé a korrózióvédelmet. A poliuretán hőszigetelés, amely a tárolót tökéletesen körülfogja, biztosítja a hőveszteség elleni nagyon hatékony védelmet. A kompakt készülék 15 illetve 25 kW teljesítménnyel, három különböző tartállyal rendelhető.

Tartály és hőcserélő

A WAS Power 80 és a WAS Power 115 tárolóknál a melegvízkészítés rozsdamentes lemezes hőcserélővel történik, amely a tartálytöltő szivattyútól kapja táplálását. A hőcserélő egyrészről nagy teljesítmény-átvitelt biztosít, másrészről az alacsony visszatérő hőmérséklet révén a kondenzációs kazán melegvíz-üzemben is kondenzál. A 80 literes tartállyal épített kompakt készülék csupán 157 cm magas, így alacsony pince- vagy tetőtérben is elhelyezhető. A WAS 100 tárolónál a hőt a beépített csőspirál adja át. Ez a sokszor bevált fűtési elv nagyobb vízkeménységnél is alkalmazható.

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 32 B kondenzációs gázkazán

Az új Thermo Condens WTC-GW 32-B kazánnal a Weishaupt bővítette B sorozatú gáz kondenzációs készülékeit: a 15 és 25 kW után most a 32 kW is rendelkezésre áll.
Az új 32 kW-os készülék konzekvensen egyszerűbbé teszi az ember és a technika közötti kommunikációt, miközben a csatlakozásokat illetően, 100%-ban kompatibilis a korábbi készülékkel. A felszerelés és a karbantartás egyszerűbb, mint valaha.

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 32 B kondenzációs gázkazán

Megújult dizájn, főszerepben a karbantarthatóság és szervízelhetőség
A funkcionális egységek, mint égő, hőcserélő, szivattyú stb. egy függőleges mentén történt szétválasztása áttekinthetővé tette a készüléket és egyidejűleg biztosítja azok kényelmes hozzáférhetőségét a karbantartás során. További előny a hidraulika és az elektronika egymástól víztömör módon való elválasztása.
Gyors szerelhetőség
Az új kondenzációs gázkazán problémamentesen szerelhető fel és helyezhető üzembe. A szállítási csomagolás habból készült alsó védőtálcájának két megfogási/emelési helye segítségével a készülék egyszerűen ráemelhető a (falra csavarozott) szerelősínre. Az installatőrök számára tervezett szerelősín és a két szintezési lehetőség révén nem csak a legrövidebb idő alatt hozható a tökéletes helyzetébe, hanem vízszintesen és függőlegesen akár 10 mm-rel tolható el. Ez a mindennapokban különösen értékes szerelési könnyítés, hiszen a furatok milliméterpontos elkészítése ritkán valósítható meg.
A legmagasabb hatékonyság, a nagyteljesítményű hőcserélő révén
A továbbfejlesztett nagyteljesítményű hőcserélő egy magas minőségű alumínium/szilícium homoköntvény. Magas hővezető képesség (6,7-szer jobb mint a rozsdamentes acélé), hatékonyság, robusztusság és hosszú élettartam jellemzi. A hőcserélő nagyon átgondolt bütyök-struktúrájú felülete az energiát a legnagyobb mértékben vonja ki a füstgázokból. Az eredmény a 94%-os éves energiahatékonyság és az „A” energiahatékonysági osztály.
SCOT-tüzelésvezérlés kiszélesített modulációs tartománnyal
Az önkalibráló Weishaupt SCOT rendszer, a változó összetételű gáz tüzelőanyag esetében is mindig biztosítja az optimális égésminőséget. Az új 32 kW-os készülék modulációs tartománya nagyon széles, a legkisebb teljesítmény 3,8 kW. Ez nagyon fontos előny az egyre fontosabbá váló részterhelési üzem miatt.
Gyors üzembe helyezés az asszisztens segítségével
Néhány peremfeltétel lekérdezése után az üzembe helyezési asszisztens már csak a lehetséges hidraulikai változatokat kínálja fel. A helyszínen lévő hidraulikai kialakítás kiválasztása nagyon sok szabályzási paraméter előbeállítását eredményezi. Ez megkönnyíti az üzembe helyezést és nagyon sok időt takarít meg.
Moduláris energiamenedzsment rendszer (WEM)
A Weishaupt moduláris energiamenedzsment rendszere univerzálisan alkalmazható és bővíthető – komplex berendezés-rendszer esetében is. A kondenzációs kazánban lévő sztenderd szabályzás egy fűtő- és egy melegvíz-kör vezérel. A szabályzókészülékhez – körönkénti bővítőmodul segítségével – akár további 24 fűtőkör csatlakoztatható!
Nagyon kényelmes kezelés App vagy böngésző segítségével
A készülék szériakivitelben tartalmaz LAN-csatlakozást. A Weishaupt energiamenedzsment portal-nak köszönhetően a kondenzációs gázkazán egyszerűen és biztonságosan kommunikálhat az interneten keresztül számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel. Az adatcsere során mindenkor a legmagasabb biztonsági előírásokat tartjuk be. Természetesen kezelhetjük a kazánt egy szobai készülékről (RG) is.