Ismerje meg a Weishaupt legújabb lakossági kondenzációs kazánját! Mi az, amiben megújult elődeihez képest és hogyan kerül a tulajdonos a középpontba? Cikkünkből kiderül!Bizonyára nem ismeretlen Önnek a Kazán Tudástár weboldal. Ahol a tájékozódást megkönnyítő ismeretek és videók mellett a Weishaupt Hőtechnikai Kft. fejlesztéseiről, fűtéstechnikai, hőtermelő megoldásairól informálódhat. Ezen cikkünk apropója a Weishaupt két legújabb lakossági felhasználású kondenzációs kazánjának, a WTC-GW 15 és 25-B készülékeknek (teljesítménytartomány: 1,9 – 25 kW) piacra kerülése. Miben más, mint a korábbi széria képviselői vagy a konkurencia gyártmányai? Nézzük!

A kazán előnyeiről röviden és érthetően!

Kezdjük azzal, ami egyből szembetűnik. A Weishaupt legújabb gázkazánját nem szükséges otthona eldugott pontjában felszerelni (a korábbiakat sem!), ahol senki sem látja. Nyugodtan közszemlére teheti, lakása éke lesz! Ezen felül a fejlesztők törekedtek arra, hogy az ember-gép közötti kommunikáció a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb legyen! A gondos munka nem ér véget a mutatós külsőnél, a berendezés belsejébe pillantva láthatjuk a precíz, felhasználóbarát tervezés, gyártás eredményeit! Ezzel a modellel valóban a felhasználó kerül a középpontba és nem a technika.

A kazán egyik fontos eleme a hőcserélő, amely gyártása során alkalmazott technológia következménye a korrózió elleni védelem, a tartós és megbízható üzemelés. Ezt támogatja továbbá az optimális égésminőséget biztosító rendszer, változó minőségű tüzelőanyag esetén is. Sőt garantálja, hogy szén-monoxidot termelő üzemmód nem lehetséges. A felhasználást kényelmessé tevő újítás eredményeként elfelejtheti a kezelési útmutatót, többé nincs szüksége a kis könyvecske lapozgatására vagy internet bújására. Mint minden mai, modern fejlesztés, ez a kazán is vezérelhető laptopjáról, telefonjáról vagy táblagépéről.

Kazan_Tudastar_Weishaupt_WTC_GW

Miért vegyem meg ezt a modellt, amikor olcsóbban hozzájutok más gyártó kazánjához?

Teljesen jogosan merülhet Önben fel a kérdés! Hogy mire költi a pénzét az az Ön szíve joga. Ám a válaszadást gondoljuk végig közösen! Első ránézésre más gyártó kazánja olcsóbbnak tűnhet, de érdemes kicsit jobban beleásni magunkat a kazán-témába és megnézni, mit is kapunk a pénzünkért. Kivétel nélkül csak a terméket, vagyis a kazánt. Amiben a Weishaupt ajánlata más az az, hogy az ajánlat tartalmazza:

  • az üzemeléshez szükséges kiegészítő elemeket,
  • kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a tervezés, engedélyeztetés, kiépítés, karbantartás, megerősítve a hét minden napján 0-24 h szerviz-szolgálattal.

Tehát termékével, képzett Partnereivel, kapcsolódó szolgáltatásaival szavatolja az Ön fűtési rendszerének hibátlan működését.

Pontosítsuk azokat az előnyöket!

Említést tettünk az ember-gép kommunikáció magasabb szintre emeléséről, amelyet a rendszer színes kijelzője, weboldalon és applikáción keresztüli vezérlése tesz lehetővé. Kijelzőjén egy forgatható gombbal lapozhatunk a menüben, lenyomásával kiválaszthatjuk a kívánt menüpontot. Ilyen egyszerű, ezért nem kell többé a használati útmutatót bújnia, rövidítéseket vagy kódokat fejtenie!

Mivel a hőcserélő a kazán egyik legfontosabb eleme, ezért az új Weishaupt kazánok esetében ennek kialakítására nagy hangsúlyt fektettek. A hatékony üzemelés érdekében évek óta alkalmazott alumínium/szilícium homok-öntésű hőcserélőt, amely kiváló hővezető képességgel (7-szer nagyobb, mint a nemesacélé), hosszú élettartammal és nagy strapabírással rendelkezik, továbbfejlesztették. Az eljárás sajátossága, hogy a technológia alkalmazásával a hőcserélő egy, az üveghez hasonló belső bevonatot kap, amely ellenállóbbá teszi a korrózióval és szennyeződésekkel szemben. Mozgóalkatrészek híján kevesebb a meghibásodás esélye. Folyamatos teljesítményszabályzású kazán lévén, az energiafelhasználás optimális marad, mindig a pillanatnyi energiafelhasználáshoz igazodik. A modulációs tartomány 1,9 kW…13,7 ill. 2,9…25 kW között mozog, ezzel csökkenthetjük az égőindítások számát, a tüzelőanyag-fogyasztást és a kopás mértékét. Valóban hosszú életű kazán tulajdonosai lehetünk!

Nem csak a Weishaupt szerint a legjobb!

Érdemes megemlíteni a Hungexpo által 2017-ben meghirdetett HungaroTherm díjat, amelyet a Construma keretei között adtak át. A nevezést hét kategóriában lehetett megtenni:

  • Szerelvények
  • Gáztüzelésű kazánok
  • Alternatív kazánok
  • Szellőztetők
  • Tárolók
  • Hőszivattyúk
  • Napkollektorok

Természetesen a megmérettetésről a Weishaupt nem távozott üres kézzel. A Gáztüzelésű kazánok kategóriában a Weishaupt Thermo Condens WTC-GW- B sorozat nagydíjat kapott!