Tíz döntő kérdés a fűtés tervezésében

A jobb oldalon letölthető e-book-ban az alábbi kérdésekre kaphatsz választ:

1. “Helyes fűtés” – ígéri Önnek a címlapján a tanácsadókönyv. Lehet-e egyáltalán rosszul fűteni?

2. “Kényelmesen lakni” – hangzik a könyv címlapjának második része. Kellemetlen is lehet a hő?

3. Rendszeresen karbantartott fűtésem hosszú évek óta problémamentesen üzemel. A helyiségek kellemesen melegek, a tüzelőanyag-fogyasztásom pedig a barátaiméhoz és a szomszédaiméhoz képest jóval alacsonyabb. Mit nyújthat nekem egy új fűtési rendszer? A magas költségeken és a szereléssel járó kellemetlenségeken kívül…

4. Kéményseprőm már néhány hónappal ezelőtt felhívta a figyelmemet a régi fűtési rendszerek korszerűsítésével kapcsolatos törvényi kötelezettségemre. Milyen határidők vonatkoznak erre? Mindenkire vonatkozik ez a kötelezettség? Tulajdonképpen felmerül bennem a kérdés, hogy magam talán már nem is dönthetek arról, hogy mikor és mire költsem el a pénzemet?

5. Tervezzük, hogy házat építünk családunk számára. Ezzel alapvetően azt is el kell döntenünk, hogy olajat vagy gázt akarunk-e égetni a fűtőkészülékben. Hosszú távon melyik tüzelőanyag használata kedvezőbb a fogyasztás szempontjából? Meddig terjednek a készleteink egyáltalán?

6. Miért költsek új fűtési rendszerre, ha a házamban pusztán jobb hőszigeteléssel is sok tüzelőanyagot takaríthatok meg?

7. “Gondot nem okozó márkájú” – fűtést keresek. Számomra a legegyszerűbb kezelés és az abszolút
megbízható üzem a legfontosabb szempont. Csúcsminőségért akár többet is hajlandó vagyok fizetni. A hatékony tüzelőanyag-fogyasztás és a környezet számára kedvező, jó füstgázértékek a korszerű termékeknél ma már teljesen magától értetődőek. Hogyan kaphatom meg, amit szeretnék?

8. Mi nem csak meleget és kellemes közérzetet szeretnénk otthonunk falai között. Kis családi közösségként környezetünk állapotáért és jövőjéért is felelősséget érzünk. Melyik kipróbált és ugyanakkor elérhető áron beszerezhető égéstechnika – a kiegészítő napenergia már más lapra tartozik – bocsátja ki a legkevesebb káros anyagot a levegőbe?

9. Mindenki reményteli várakozással beszél a kifogyhatatlan és tiszta napenergiáról. Másrészt gyakran hallani, hogy egy szolárberendezés még nem kifizetődő a magánháztartások számára és csak a lelkiismeret megnyugtatására szolgál. Jobb lenne megvárnom, míg olyan kiforrott rendszerek jelennek meg a piacon, amelyek már nálunk is használhatók lesznek?

10. A meleg az egzisztenciális jólét jele – fázni ugyanolyan fenyegető érzés, mint éhezni vagy szomjazni. Ezért, ha fűtőberendezést vásároltam, akkor minden tekintetben megbízható vevőszolgálatra van szükségem. Milyen garanciákra és szervizteljesítményekre számíthatok manapság, hogy ne kelljen a hidegben fagyoskodnom?

tiz_donto_kerdes_a_futes_tervezeseben