Cikkünkből kiderül, milyen ingatlanokba érdemes drága gázkazánt beépíteni. Valamint megtudhatjuk azt is, milyen előnyökre tehetünk szert, ha prémium gyártótól vásároljuk fűtési rendszerünket.

A kérdést feltehetnénk úgy is, hogy: „Miért költsek akár jelentősen többet egy olyan berendezésre, amely még csak nem is látszik?”

Miért éri meg drága kazánt venni?

 

Mert a maximális komfortérzet mindenkinek jár. Mert tudatos vásárlóként, tisztában vagyok azzal, hogy a többletkiadásaimmal többlet minőséget és többletszolgáltatást, valamint többletélettartamot kapok.

A kazán a ház lelke és, mint ilyen, megvásárlásánál különös körültekintést igényel! Ahogy más hétköznapi fogyasztási cikkek esetében is, mint például autó, óra, az ár meghatározza a minőséget. Kazánok esetében fokozottan igaz, hogy prémium minőséggel prémium kényelem, biztonság és extra magas költségmegtakarítás társul.

Nézzük meg tehát milyen szempontok alapján nevezhetünk prémiumnak egy kazánt:

 • A 10 év garancia, amely önmagában feltételezi a minőséget.
 • Legalább 3 éves termékfejlesztési ciklus, annak érdekében, hogy a gyártó garantálhassa számunkra a tényleges minőséget, élettartamot és megbízhatóságot.
 • A beépített tüzelésvezérlés (SCOT rendszer), amely kizárja a szénmonoxid keletkezését és minden körülmények között a tökéletes égést valósítja meg. A tökéletes égés egyúttal a maximális komfortérzetet a minimális költségen biztosítja számunkra.
 • Tökéletes együttműködés az alternatív energiaforrásokkal (napenergia, hőszivattyú, energiatárolás, stb) egy teljesen automatizált és egyszerű kezelés mellett.
 • Olyan készülék, melyben a speciális nagyhatékonyságú primer hőcserélőhöz, a beépített időjárásfüggő és hidraulikus váltó hőmérsékletszabályozóhoz, fordulatszám szabályozott „A” energiaosztályú keringető szivattyúhoz, égéstermék ventillátorhoz, diagnosztikai rendszerhez kiforrott építési mód, hatékony karbantartás és egy letisztult formavilág tartozik.
 • Átfogó szabályzástechnikai program, a részegységek hatékony kommunikációja és együttműködése érdekében.
 • Olyan készülék, amely bármilyen épületfelügyeleti rendszerhez problémamentesen illeszthető, valamint saját távfelügyelet csatlakoztatható hozzá, annak érdekében, hogy fűtési rendszerünket távollétünkben is programozhassuk, ellenőrizhessük.
 • Egy prémium kazán letisztult formavilágában, teljesen zajtalan, a mindennapokban is stressz mentes működés valósul meg!

Igazítsuk az ingatlan értékéhez a gépészetet!

Tudatában kell lennünk a tervezett építkezés vagy felújítás teljes költségével, valamint az épülő vagy felújítandó ingatlan értékével. Ennek megfelelően javasolt kiválasztanunk szakemberek segítségével a számunkra optimális fűtőrendszert.

Miért éri meg drága kazánt venni? forrás: http://www.homeinfo.hu/inspiraciotar/category/homlokzat/i-12280/szerako-csaladi-haz-homlokzata.html

 

Az üzemeltetési költségek alakulása ugyancsak jól felépített gazdasági (pénzügyi) döntés eredménye. Egy ilyen energiahatékonysági beruházásnak mindkét oldalát célszerű vizsgálni. Egyik a beruházás (egyösszegű kiadás), a másik az üzemeltetés (éveken át tartó rendszeres rezsi-kiadás). Melyik esik nagyobb súllyal a mérlegen? Ez az örök dilemma, melynek az objektív megítélésében sok esetben szükség van szakvéleményre.

Hova javasolt mindenképp felső kategóriás kazánt és fűtési rendszert betervezni?

A fentiekben megtudtuk, miért éri meg drága kazánt vásárolni. Azonban a drága-, prémiumjelzők nem ugyanazt jelentik mindegyikünk számára.

Miért éri meg drága kazánt venni?
Íme, néhány példa, hogy amennyiben megtehetjük, milyen ingatlanok esetében vegyük fontolóra prémium kazán beépítését:

 • Medence és/vagy jakuzzi található az épületben.
 • Egyéb komfortszint növelő megoldások, mint pl.: kandallóval kombinált fűtés.
 • Megújuló energiával kombinált rendszerek.
 • Amennyiben az éves gázfogyasztás eléri vagy meghaladja a 4500 m3-t és Tulajdonosának fontos a megbízhatóság, biztonság.

A „prémium” kategóriába csak és kizárólag a környezetvédelmi határértékeket is betartani képes, fejlett és korszerű gázkészülékek gyártói sorolhatók. Ezt a tulajdonságot és magas minőséget a vásárlók összekapcsolják a Márka nevével. Főként nagy tudással, megbízhatósággal azonosítják azt.

Németországban a prémium jelző a valódi prémium igényekre gyártott készülékeket jelenti. Magyarországon kicsit más a helyzet, mivel valamely nyugati országból származó, elismert márkanévvel ellátott termék a paramétereitől függetlenül is a prémium kategóriába sorolódik. Ennek oka a hazai piac általános árérzékenysége. A helyzet fonákja, hogy a magyar piacon vásárolható termékek közül sokan nem is szerepelnek a külföldi árlistában.

A Magyarországon forgalmazott valóban prémium kazánok közül a németországi igényeknek megfelelően talán egyetlen Márka képviselteti magát.

Miért éri meg drága kazánt venni? forrás: http://www.weishaupt.de/ressourcen/grafiken/bilddatenbank/gasbrennwertsysteme/wtc-schnitt-ot-300dpi.jpg/image_large

A Weishaupt tradicionális német vállalat, mely az ipari tüzelőberendezések (gáz- és olajégők) területén vívott ki magának az elmúlt 50 év alatt olyan ismertséget és Márkanevet, amely az Ügyfelek tudatában összeforrt a megbízhatósággal. Szinte minden külföldi és hazai ipari termelésben kimagasló vállalat, mint például az autó-, gyógyszergyárak, a feldolgozóipar és a távhőszolgáltatás, a Weishaupt tüzelőberendezéseivel tudja csak elképzelni a folyamatos, megbízható, takarékos üzemelést.

Miért éri meg drága kazánt venni?

 

 • Lakosság számára is elérhető ipari minőségű technológia!
 • A világon a legnagyobb saját kutatás-fejlesztési intézettel rendelkező vállalata!
 • Manufakturálisan előállított professzionális készülékek!
 • Legszigorúbb követelményeknek megfelelő „Környezetbarát termék” védjeggyel rendelkező termékek!
 • Nagy teljesítményű kondenzációs gázkazánok

Miért éri meg drága kazánt venni?

A Weishaupt kondenzációs kazánjainak és fűtési rendszereinek átfogó kínálata segít Önnek a testreszabott, igényes és a részletekbe menően prémium megoldás megvalósításában!

Forrás: Weishaupt

Kapcsolódó cikk:

Ó, TE MIT VÁLASZTANÁL? SZIGETELÉS VAGY KAZÁNCSERE?